За учители

Начало | За учители | 7 интересни книги за учители за полезно лято

7 интересни книги за учители за полезно лято

Мирела Любенова | 2018-07-09

7 интересни книги за учители за полезно лято

Лятото е сезонът на отпуските и на времето, когато смятаме, че не трябва да правим нищо! В света на възрастните обаче това се случва не за няколко месеца, а за броени дни. През останалото време трябва да работите, да се грижите за семейството и какво ли още не. Ако пък сте учител всичко се усложнява още повече! Много хора, които не са съвсем запознати с професията смятат, че след като децата са вече във ваканция и учителите също са, но това не е точно така! Може да не преподавате в момента на няколко класа, но това не означава, че нямате други служебни ангажименти. При това тук не включваме факта, че за всяка нова учебна година родителите и директорите изискват всеки учител да се е подготвил и да е обогатил знанията си не само по предмета по който преподава, но и като цяло в учителската професия. Точно затова сега ви предлагаме да слеете ваканцията с полезното и приятното със 7 предложения от селектирани книги на сайта book-pal.com, които ще ви помогнат да имате едновременно едно интересно и поучително лято. Книги, които са и релаксиращи и които ще помогнат на всеки учител да придобие нови знания и умения свързани с професията!

„Mindset“ от Carol Dweck

Психологът Керъл Дък споделя изследванията си как мислите, които имаме, влияят върху нашите действия и поведение. Чрез възприемане на мислене за растежа и хубавото, учителите могат да внушат любовта към ученето в умовете и сърцата на своите ученици.

„Teach Like A Pirate“ от David Burgess

Вдъхновена от популярните семинари „Преподавай като пират“ на Дейвид Бърджис, тази книга предлага практически техники и иновативни идеи за увеличаване на ангажираността на учениците, повишаване на творчеството и преобразуване на живота ви като учител.

„The Promise of a Pencil“ от Adam Braun

Книгата разказва историята на Адам Браун, който е успял да построи над 250 училища в бедни райони по целия свят. В една вълнуващо разказана история открийте как Адам е предприел това „пътуване“ и какво е довело до успеха на училищата.

„Make It Stick“ от Peter C. Brown

Въз основа на последните открития в когнитивната психология и други дисциплини авторът на „Make It Stick“ увлекателно разказва за различни стилове на учене и стратегии за улесняване на ученето. Прочетете за учебните навици, които ще ви се отразят добре и за тези, които не бива да прилагате никога повече.

„Thinking Fast and Slow“ от Daniel Kahneman

В този международен бестселър Даниел Кахман, известен психолог и носител на Нобелова награда за икономика, разглежда двете различни системи, които водят нашите мисли и формират нашите решения. Системата 1 е бърза, интуитивна и емоционална; Системата 2 е по-бавна, по-съзнателна и по-логична. Разбирането на двете системи ще ви даде по-задълбочен поглед върху начина, по който се правят избори.

„Why Don’t Students Like School“ от Dan Willingham

Тази книга има за цел да отговори на вечния въпрос „Защо децата не харесват училището?" Когнитивният учен Дан Уилингам препоръчва лесни за прилагане научни подходи за ангажиране на учениците в класната стая.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град