новини детски

Начало | новини детски | „Аниша – детективка по случайност“ – новата любимка на малките читатели

„Аниша – детективка по случайност“ – новата любимка на малките читатели

Аз детето | 2020-12-29

„Аниша – детективка по случайност“ – новата любимка на малките читатели

„Аниша – детективка по случайност“ от британската авторка Серина Пател е най-новото попълнение сред детските книги, издавани от „Кръг“. Първата книжка от поредицата за малката Аниша излиза по книжарниците на 29 декември и дава заявки да остави безценното усещане за нетърпеливо очакване до следващата втора част. Умна, забавна и непредвидима – „Аниша – детективка по случайност“ е книга, в която всяко любопитно дете ще се влюби от първо четене. Преводът на изданието е на Майре Буюклиева, а оригиналните илюстрации са на Ема Маккан.

Аниша Мистри е интелигентна, практична и добросърдечна десетгодишна дама, която изпитва голямо влечение към природните науки и също толкова голяма неприязън към мелодрамата. Тя е въвлечена в подготовката на лудата сватба на леля си Бинди. Шантавият празник обаче е напът да се превърне в пълна катастрофа, когато Аниша изненадващо се натъква на бележка за откуп. Годеникът на Бинди е бил отвлечен и ще бъде освободен само ако церемонията бъде отменена.

Аниша трябва да впрегне удивителните си детективски умения и логическо мислене, за да изобличи мистериозния похитител, да намери чичо си и да спаси големия ден на любимата си леля. В приключението ѝ помагат Майло – нейният най-добър приятел, който вярва, че може да говори с животни, и пъргавата баба Джас. Историята се заплита все повече, а сред цялата бъркотия се шляе и един… омар.

„Аниша – детективка по случайност“ е идеалното приключение, което детето ще прочете на един дъх. Книжката е изпълнена с хумор и остроумие, а в допълнение малките (а и големите) читатели ще научат много интересни факти за традиционните индийски сватбени обичаи. Непредсказуемият край е идеалният завършек на тази динамична и цветна история.

Повече за авторката

Серина Пател издава дебютната си книга „Аниша – детективка по случайност“ през 2020 г. След големия ѝ успех бързо идва продължението, а в момента подготвя и третата част от поредицата. Пател е включена в списъка за Азиатската награда за къс разказ през 2017 г. и е финалист в Антологията на неоткритите гласове през 2018 г. Серина живее в Англия със съпруга и двете си деца.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град