новини детски

Начало | новини детски | Български деца ще рисуват „Прозорци към света“

Български деца ще рисуват „Прозорци към света“

Аз детето | 2020-06-01

Български деца ще рисуват „Прозорци към света“

По повод Деня на детето – 1 юни, Българска национална телевизия се включва в инициативата „Прозорци към света“. Това е онлайн кампания, насочена към всички деца, които задължителната изолация накара да изследват и опознават света без да имат физически контакт с връстниците си и без възможността да пътуват. „Нашите прозорци, нашият свят“ е начин да придружим децата по време на това тяхно необикновено преживяване и да покажем как виждат света от своите домове. Рисунката и въображението на децата е възможност да мислим заедно с другите и да представим идеята, че да бъдеш у дома не означава, че трябва да си самотен или изолиран.

В проекта „Прозорци към света“ се включват много обществени, образователни и културни медийни организации от цял свят, защото днес повече от всякога, светът е свързан в тази изолация. Пандемията от COVID-19 изправи обществените медии пред огромното предизвикателство да се превърнат във важен елемент от новата организация на живот на милиарди хора по света. Деца от Аржентина, Колумбия, Куба, Мексико, Италия, Испания и много други държави изпращат своите „прозорци към света“. БНТ също отправя покана към най-малките си зрители да се включат в тази международна онлайн изложба, като за целта всяко дете трябва да сподели рисунка, картина или илюстрация, която показва как изглежда светът през неговия прозорец. Прозорците могат да бъдат реални или въображаеми. А картините трябва да бъдат изпратени в дигитален формат 1:1 и да включват името и възраст на младите художници. Всички получени произведения БНТ ще изпрати на TAL Network, за да бъдат включени в международната онлайн изложба, която ще бъде представена в началото на месец юли.

Рисунките могат да бъдат изпращани на специален имейл: risuvam@bnt.bg. В срок от 1 – 30 юни 2020. Повече информация ще намерите на страницата на БНТ, както и в социалните канали на телевизията. Кампанията се реализира в сътрудничество между TAL Network (мрежата на радио и телевизионните организации от Латинска Америка) и COPEAM (Постоянна конференция на радио и телевизии от страните от средиземноморския район) по инициатива на аржентинския детски телевизионен канал PakaPaka и подкрепена от УНИЦЕФ.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град