Vip интервю

Начало | Vip интервю | Известният ютубър Джоуи Кидни дава интересни съвети за психическото здраве на деца и младежи специално в Az-deteto.bg

Известният ютубър Джоуи Кидни дава интересни съвети за психическото здраве на деца и младежи специално в Az-deteto.bg

Аз детето | 2020-04-14

Известният ютубър Джоуи Кидни дава интересни съвети за психическото здраве на деца и младежи специално в Az-deteto.bg

„Здравей, казвам се Джоуи и имам доста луд живот. Във все още младия си живот съм имал хиляди възходи и падения, както всеки, но аз ги споделям със света. Присъединете се към моето пътуване.“ Това е покана към всички деца и младежи от популярния 23-годишен влогър Джоуи Кидни, чийто канал е насочен към полезни съвети за психическо здраве, грижа за самия себе си и истинския живот! Още от 10-годишен Джоуи всекидневно се бори с депресия и тревожност. Самият той споделя, че отначало му било доста трудно и се питал защо се случва точно на него. Постепенно обаче се запознал и с други деца, които изпитват същото и на 16 години, когато вече имал опит с овладяването на подобни чувства, решил да направи Youtube канал, за да помага и на други деца и младежи със съвети от неговия живот, както и за да им покаже, че не са сами. Така днес Джоуи вече има над 750 000 абоната, които се увеличават с всеки ден. Днес момчето може да се похвали и с фондацията си „Остани себе си“, която помага с безплатни психологически съвети на деца от целия свят! Освен това, Джоуи има два сингъла в Spotify, единият озаглавен „Milestone“, който има 2,5 милиона прослушвания, както и „What’s Rush“, който има 100 000 прослушвания.

Освен това момчето има и издадена книга със заглавие „What’s Rush“, в която всеки, който се интересува от психичното здраве и как сам да си помогне може да намери полезни съвети. Защо ви казваме всичко това ли? С тази световна пандемия и промените в целия ни живот помолихме Джоуи да ви даде няколко съвета за това как да се справите с всичко, което може да ви причиняват тези трудни времена! Така че прочетете специалното интервю, което Джоуи Кидни даде за вас! Може да ви вдъхне малко повече оптимизъм и да намерите и нещо полезно!

Какъв е най-добрия съвет, който би могъл да дадеш на децата и младежите във времето на социална дистанция и толкова много стоене у дома?

Да знаят, че не са сами! Целият свят страда в момента и всички заедно го преживяваме. Трябва да знаят, че е хубаво да споделят чувствата си в такъв момент и че никой не би им се подигравал или нещо подобно, защото всички изпитваме подобни чувства. А най-лесно да се отървеш от тревожността е като я споделиш. Затова говорете по-често с родителите си, с приятелите си, а дори и с мен в моя YouTube канал – всички сме насреща и заедно ще се справим!

Коя според теб е най-предизвикателната болест, с която си се сблъсквал? Депресия, панически атаки или какво… и как го победи… или това е продължаваща все още битка?

Най-трудната ми борба е непрекъсната битка с безпокойството. Това е нещо, което знам, че няма да изчезне, но е нещо, с което мога да се справя. Няма лесно лечение, но това няма да ме спре да живея живота си.

Какви упражнения за писане, които и самия ти си използвал, биха могли да правят децата / тийнейджърите, докато са си вкъщи, които биха могли да ги направят по-обнадеждени за бъдещето?

Двете най-добри форми за писане са водене на дневник и списък със задачи. В днешните времена ежедневието ни се променя всеки ден и се оказваме легнали в леглото повече от обикновено. Вярвам, че е най-добре всеки ден да създавате списъци със задачи, които да ви помогнат да вършите нещо и да се чувствате по-добре от свършеното, защото всъщност правите неща през деня. А пък дневникът, кой знае, може един ден да стане на книга с полезни съвети, както стана при мен!

Как могат проблемните деца / тийнейджъри да използват това време на социално дистанциране, за да станат по-силни, когато са отново в училище и виждат приятелите си и дори враговете си лично?

Няма да лъжа – времената ще бъдат много трудни, когато нещата се върнат към нормалното и децата се върнат в училище. За всички ни ще бъде трудно, защото ще сме свикнали да сме по-дистанцирани едни от други! И ще сме забравили как сме общували преди, затова е добре всички деца да помнят, че трябва да възстановят предишния си живот бавно. Не говорете с всичките си приятели наведнъж, не прекалявайте и ще бъдете добре.

Какви са творческите ти планове в бъдеще; поредица в YouTube или телевизията, стрийминг мрежа или…?

Направих първия си влог, когато бях на 10. Седях в стаята си сам, тъжен... Сега създавам това съдържание, за да помогна на деца като мен по света да стават всеки ден по-уверени и да живеят живота си. Вярвам, че съдържанието, което създавам, е необходимо сега повече от всякога. Започнах нов сериал в моя канал, наречен „Три минути четвъртък“, който включва стрийминг на живо в Instagram и позволява на хората по целия свят да общуват и да си дават съвети на живо благодарение на мен. Засега мисля, че това е достатъчно и нямам други планове. Аз не искам да ставам звезда или да печеля много пари, а да помагам на децата, които се чувстват като мен.

Какви книги би препоръчал специално за тези, които изпитват депресия, тревожност и т. н.? А книги само за забавление?

За онези, които се чувстват тревожни, депресирани или особено сами, наистина бих препоръчал книгата си „Whats The Rush?“. А за забавление – всеки сам може да намери своята книга, ще я познае веднага, още щом прочете първите редове.

Освен влогърството с какви други неща се занимаваш, за да се чувстваш добре?

Колкото и странно да звучи решавам математически задачи! Просто тялото ми не иска да прекара и ден без да върши нещо полезно и да работи, така се справям най-добре с негативните си чувства.

Какви негативни чувства?

Най-голямото ми отрицателно чувство, над което трябва да работя, е да спра самосаботирането. По някаква причина в главата си вярвам, че мога всичко, но в реалността... сякаш сам възпирам себе си.

Като за край можеш ли да дадеш някакъв кратък и полезен съвет на всички деца и млади хора, за който смяташ, че ще им помогне в тези времена на епидемия и социална дистанция?

Просто се надявам тийнейджърите / децата да продължат да общуват – това е най-важното. Да споделят искрените си чувства, няма значение, че не сте заедно в една стая, общуването отдавна може да се извършва и по други начини и пак да е искрено. Говорете с приятелите си и по-важното разговаряйте със семейството си. Знам, че много семейства се чувстват доста безнадеждно, особено ако са без работа и е толкова важно да знаеш, че някой те разбира и подкрепя. И разбира се – помагайте си с каквото можете и напомняйте на тези, които обичате, че ги обичате. Това е всичко! Общуването, състраданието и обичта могат да ни спасят от всичко!

Снимки: Joey Kidney, интервюто е взето със специалното съдействие на kidzworld.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град