игри за навън

Начало | игри за навън | Нашата вълшебна смес сътворете и сапунени мехури направо с ръце си правете

Нашата вълшебна смес сътворете и сапунени мехури направо с ръце си правете

Аз детето | 2020-06-18

Нашата вълшебна смес сътворете и сапунени мехури направо с ръце си правете

Няма дете, което да не обича сапунените мехурчета – в това сме убедени. Дори и да не се сещате често за тях, със сигурност в момента вече си представяте как сте някъде навън или пък просто на терасата и правите сапунени мехурчета, които летят все по-нагоре и по-нагоре или пък домашния ви любимец се чуди какво е това и се опитва да ги спука, или пък... Е, знаете колко забавни могат да бъдат! Днес обаче ще ви изненадаме още повече. Защо не опитате от нашата „вълшебна“ смес, която ще ви донесе съвсем ново забавление с добрите стари сапунени мехури. С нея не само ще можете да ги правите с голи ръце, но и да ги задържате в дланите си известно време. Вълнуващо, нали? И е толкова лесно!

Ще ви трябват само:

  • 1 и ½ чаена чаша хладка вода
  • половин чаена чаша препарат за миене на съдове – обърнете внимание, че марката на препарат за миене на съдове, която използвате е важна, не всички стават. Използвахме Fairy, но вие опитайте и с тази, която имате, може и да стане. Но помнете, че ако използвате различна марка и сместа от вашите мехурчета не успее, вероятно това е причината.
  • ½ чаена чаша глицерин

След това всичко е просто! В дълбока купа или по възможност направо малка кофа или леген смесете всички необходими вещества. Разбъркайте добре, трябва да се получи лека пяна отгоре. Чак когато това стане значи сместа е готова! Какво да правите после ли?

Непосредствено преди да направите мехурчетата измийте добре ръцете си със сапун. Не само заради хигиената, а и защото така мехурчетата ще станат още по-добри. После потопете ръцете в сместа и ги търкайте една в друга, докато получите пяна, след това притиснете дланите си една към друга и направете кръг, а после издухайте през него. Тъй като ръцете ви са покрити със сапунена пяна, мехурчетата ще се залепят за тях, без да изскачат и можете дори леко да ги оформяте или да си ги прехвърляте от едната ръка в другата. Глицеринът в тази рецепта прави мехурчетата по-здрави и по-дълготрайни от обичайните мехурчета, но ако се опитате да ги хванете с не сапунени ръце, те пак ще се спукат.

Снимки: www.thecrafttrain.com

Вижте още интересни сапунено-мехурчески идеи:
Домашна рецепта за страхотни сапунени мехури
Най-добрата рецепта за сапунени мехури
Рисуване със сапунени мехури
Огромни сапунени мехури за огромно забавление



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град