сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Различно и интересно: великденски яйца като кактуси

Различно и интересно: великденски яйца като кактуси

Аз детето | 2022-04-21

Различно и интересно: великденски яйца като кактуси

Ярки червени и жълти цветове или пък шарени, направени с памук и различни бои или пък с някаква друга техника! Всички харесваме да боядисваме великденски яйца! Като изключим събирането със семейството, това е една от най-хубавите дейности на празника. Вие как ще нашарите яйцата тази година? Ако търсите нещо различно и забавно, то имаме за вас една доста нестандартна идея, която ще превърне снимките на великденските ви яйца в интернет истински хит! Все пак кой друг ще има великденски яйца кактуси? А и се правят лесно и забавно!

Ще ви трябват естествено сварени яйца, най-добре да са бели, буркан с топла вода, оцет, черен маркер за храна (или пък просто чиста четка за рисуване, червена и синя боя за яйца), малко хартия, ножица и тиксо!

Ето и как точно да ги направите!

Може яйцата да са само с един зелен цвят, а може да ги направите и още по-интересни като кактуси в различни нюанси на зеленото. Това е лесно! Първо обаче да кажем за боята – най-лесно ще е ако използвате най-обикновените бои на прах. В този случай в буркан с топла вода, пълен до половината сипете боята, както и две супени лъжици оцет, разбъркайте и внимателно потопете няколко яйца. Оставете ги така поне половин час, за да се оцветят. След това извадете върху чиния или направо в картонената опаковка от яйцата, за да изсъхнат. А за да направите малко по-светлозелено, просто сипете в буркана с боята още малко топла вода и повторете. После още малко и така, за да боядисате колкото искате яйца.

След като боята е добре изсъхнала с помощта на черен маркер за храна направете по яйцата малки прави линии на едното, кръстчета на другото, звездички на третото и такива подобни. Така ще заприличат на кактуси, при това различни видове! Ако пък нямате – в буркан смесете две пакетчета червена боя за яйца и едно синьо и ще получите цвят много подобен на черното. След това с помощта на чиста четка за рисуване направете същото и оставете да изсъхне за още малко.

Накрая за да приличат на истински кактуси можете на върха на яйцето да нарисувате и изрежете малки цветчета от хартия и да залепите с малко тиксо. А можете и да не го правите и в двата случая ще приличат на кактуси. А сега, готови за снимка!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град