За учители

Начало | За учители | Русенската учителка Стоянка Настева стана първият преподавател, отличен с държавна парична награда

Русенската учителка Стоянка Настева стана първият преподавател, отличен с държавна парична награда

Аз детето | 2019-08-02

Русенската учителка Стоянка Настева стана първият преподавател, отличен с държавна парична награда

Единодушно Народното събрание реши да бъде отпусната държавна парична награда за особени заслуги към българската държава и нацията на Стоянка Настева за изключителните ѝ постижения и цялостния ѝ принос към образованието. Наградата е месечна парична сума от 500 лв., които тя ще получава пожизнено. Пенсията, която тя получава, е около 200 лева. Настева е изявен детски музикален педагог с големи заслуги в своята област, прочете мотивите на правителственото предложение председателят на образователната комисия Милена Дамянова.

Стоянка Настева отдава 30 години от живота си на работата си като музикален педагог в детски градини в Русе. Тя изучава народното творчество, като издирва произведения, подходящи за деца, и ги използва за обучение и възпитание. Педагогическата ѝ дейност и иновативните ѝ идеи ѝ носят и няколко награди. Русенката е носител на ордена „Св. Св. Кирил и Методий“ – втора степен, и награда „Русе“ за образование. Бившите ѝ колеги се гордеят с нея.

Наградата, която получава от правителството по предложение на инициативен комитет от Русе, я прави изключително щастлива. От образователното министерство обмислят да въведат подобно отличие и за други пенсионирани учители със заслуги в областта.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град