афиш

Начало | афиш | Само за деца ще са представленията в Софийската опера през януари

Само за деца ще са представленията в Софийската опера през януари

Аз детето | 2021-01-07

Само за деца ще са представленията в Софийската опера през януари

Цял месец в Софийската опера ще се играе само за децата, похвалиха се от трупата. Още през първия месец на 2021 година културната институция показва един от най-важните си приоритети – грижата за най-младата си публика. Всички спектакли през целия януари превръщат първия ни оперен театър в Дворец на музикалните приказки.

Достъп

Достъпът на възрастни се разрешава само с придружаващи ги деца, както повелява един голям поет – разказвач на приказки. Последователно и целенасочено в жанра на операта, балета и мюзикъла е създаден специален репертоар за деца, който приобщава и създава нова публика, от най-малките зрители, от бебоците с концертите за тях, до учениците, посещаващи Софийската опера, не само от столицата, но и от различни градове на страната. Заслужен принос имат солистите, оркестърът, хорът и балетът.

Програма

Стартът на детския оперен маратон е на 9 януари с „Веселите малчугани“, а ден по-късно е „Рейнско злато“. „Трите прасенца“ ще се вихрят на 16 януари, а същият ден ще се играе и „Червената шапчица“ – това е един от най-достъпните спектакли, като билетите са само 6 лв. Бременските музиканти ще изнесат своя концерт на 17 януари. След кратка пауза представленията продължават на 24 януари с „Вълкът и седемте козлета“. Черешката на тортата е мюзикълът за млада публика „Шрек“, който ще се играе на 29, 30 и 31 януари. Билетите за оригиналната бродуейска продукция вървят от 15 до 30 лв. В ролята на Фиона се редуват известните певици Кръстина Кокорска – Криста и Весела Делчева.

Билети от касата на Операта (ул. „Врабча“,1), както и онлайн на: https://bit.ly/2XbbyVk



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град