сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Сладки чудовища книгоразделители си направете и нека четенето бъде още по-забавно

Сладки чудовища книгоразделители си направете и нека четенето бъде още по-забавно

Аз детето | 2020-03-24

Сладки чудовища книгоразделители си направете и нека четенето бъде още по-забавно

Искате ли да направите четенето на любимите си книги още по-забавно и вълнуващо? Да добавите към всяка книга своя стил? Но как ще стане това като тя вече е напечатана? Много лесно! Всъщност с чудовищата книгоразделители можете да си отбелязвате и важните неща в учебниците и учебните тетрадки. А можете да си направите и няколко и да си играете с тях или да разигравате забавен театър за себе си, семейството и по-малките деца у дома. Както виждате тези книгоразделители са много повече от това и се правят доста забавно и лесно!

За тях ще ви трябват:

  • 2-3 различни цвята темперна боя
  • пръчки за крафт неща или за сладолед
  • помпони или пък прежда и ножица
  • лепило
  • пухкави лулички или т. Нар. Крафт тел
  • готови очички

Ето и как точно става:

Първо оцветете клечката в избрания от вас цвят. Най-хубаво ще стане ако клечката и главата на чудовището са в един цвят, за да изглежда цяло. Когато я покриете цялата с боя я оставете да изсъхне.

През това време ако нямате готови помпони, можете лесно да си ги направите. Навийте цветна прежда на двата си пръста, стегнато, но не прекалено. След това измъкнете навитата прежда, която трябва да е поне 4-5 слоя и завържете по средата със оставения малък край. Разбира се не забравяйте и да отрежете преждата след това. После отрежете и от двете страни, където е навита, продължавайте да подрязвате краищата, докато не станат равни и щръкнали. Готови сте!

От пухкавите лулички оформете някакви рога например, а ако нямате такива и без тях ще стане хубаво. После залепете направения помпон на върха на клечката, залепете и готовите очи за него, ако пък нямате можете лесно да ги направите от бял и черен конец, като просто го навързвате за преждата или помпона.

Това е! Стават прекрасни и забавни!

Можете да си направите и още забавни чудовищни сръчнотии:
Симпатични чудовища само със сламка направи и в истинско изкуство ги превърни
За раницата, за ключодържател... весели чудовища от прежда
Весели чудовища от чорапи



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град