Празници през месеца

Начало | Празници през месеца | Църквата почита паметта на св. Татяна

Църквата почита паметта на св. Татяна

Аз детето | 2018-01-12

На 12-ти януари православната църква почита паметта на великомъченица света Татяна.

Татяна се родила в Рим в семейството на знатни родители. Баща ѝ, който три пъти бил консул, бил таен християнин и се отличавал с богобоязливост. Той възпитал дъщеря си в благочестие и страх Божий и я научил на Божественото писание. Когато света Татяна достигнала пълнолетие, тя пожелала да прекара живота си в девство и целомъдрие. Но римският император я подложил на много мъчения и заради това църквата я канонизира като света великомъченица Татяна.

Честит имен ден на всички с имена Татяна и Таня!



Коментари
4 коментара

вики Доревска, 10 г.,

Публикувано на 12.01.2017

извинете но моля да побликувате сега идеи за подаръци за имен ден защото мама се казва Таня . Мерси предварително.

Виктория Доревска, 10 г.,

Публикувано на 12.01.2017

е ще ми отговорите ли

От редакцията: Ще се опитаме да измислим нещо бързо, но през това време можеш да погледнеш в сръчни ръце, там освен детски неща има и идеи, които спокойно могат да станат и за подаръци. :-) Но сме сигурни, че дори просто да и изработиш картичка и да и подариш цвете, майка ти ще е много щастлива от жеста. ;-)

Виктория Доревска, 10 г.,

Публикувано на 12.01.2017

а от каде цвете не мога да правя картички винаги и подарявам това моля помогнете аз разчитам на вас

От редакцията: Можеш да опиташ това, прави се за половин или най-много един час и макар да сме го писали като идея за Коледа, става идеално и за имен ден: http://az-deteto.bg/kakvo-da-podarya-na-mama-za-koleda-neshto-interesno-s-miris-na-vaniliya-i-kanela/15364/view.html

Необходимите неща ги продават в почти всички магазини. Можеш също и това: http://az-deteto.bg/zaradvayte-lyubimata-si-utchitelka-s-ogromno-tsvete/14990/view.html. Цвете е, но ще е направено от теб и ще е много по-ценно. А тези картички се правят много лесно, оригинални са и ще успееш да ги направиш сигурни сме, просто следвай инструкциите: http://az-deteto.bg/krasivi-emodzhi-kartitchki,-podhodyashti-za-vseki-povod/14258/view.html Надяваме се, да сме ти помогнали. :-)

Ако пък майка ти обича да чете, винаги можеш да ѝ вземеш и книга, според нас тя е идеален подарък за всеки повод. Нашите майки много се радват дори и на бонбони, които просто сме опаковали. :-) Ако направиш това и сложиш вътре малко бонбони, също се получава интересен подарък: http://az-deteto.bg/krasiva-opakovka-za-prekrasen-podarak/15414/view.html Надяваме се, да сме ти помогнали. :-)

вики Доревска, 10 г.,

Публикувано на 12.01.2017

а можете ли да ми предложитенякв бижута обеци герден

От редакцията: Имаме няколко, но са по-детски, така да го кажем, все пак ги виж: http://www.az-deteto.bg/krasiva-midena-ogarlitsa-za-spomen-ot-morskata-vakantsiya/14970/view.html http://www.az-deteto.bg/samo-za-momitcheta-modna-i-vkusna-ogarlitsa/11521/view.html http://www.az-deteto.bg/originalni-obetsi/8812/view.html http://www.az-deteto.bg/originalna-grivna-ot-otvaratchki-na-kentcheta/14859/view.html

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град